Partner gemeente Leeuwarden

Kennismaken met Leeuwarden

Gemeente Leeuwarden is een pro-actieve en ondernemende overheid. We willen mensen en bedrijven in hun kracht zetten om het beste van zichzelf en hun omgeving te maken.

Wie zijn jullie?

Wij zijn Sanne en Corrie en werken beide op de afdeling economische zaken. Daar werken we met name met bedrijven en kennisinstellingen en we zorgen voor de verbinding tussen beide partijen. In dit speelveld ontstaat ruimte voor innovatie en voor nieuwe bedrijfsideeën. Vanuit onze faciliterende rol proberen wij hier zo een bijdrage aan te leveren. 

Tips?

Zorg ervoor dat je met je bedrijfsidee maatschappelijk relevant bent. De zoveelste app die iets doet met boekingen is wellicht niet de uitvinding waar de maatschappij momenteel op zit te wachten. Zorg dat je dus niet alleen aanbod gestuurd werkt maar dat je vooral een oplossing biedt voor die uitdagingen waar de markt om vraagt. 

Waarom partner Jonge ondernemersprijs?

Gemeente Leeuwarden staat open voor nieuwe en frisse ideeën. We treden daarom vaak op als launching customer voor jonge bedrijven die nieuwe innovaties op de markt brengen. Dit testen we dan bijv. onder ons eigen personeel (wanneer we bijv. voor alle werknemers circulaire laptop hoezen hebben aangeschaft of circulaire koffie) of we gebruiken dit meteen in onze buitenruimte (bijv. duurzame straatverlichting). We staan altijd open voor dit soort bedrijven en hopen dat we hiermee ook weer bij hen onder de aandacht komen. We zien vaak dat nieuwe ideeën ontstaan bij jongeren, zij hebben een frisse blik en weten wat er speelt in de wereld. Ze worden hierbij niet belemmerd door ideeën van “zo deden we het vroeger altijd” maar kijken vooruit en bedenken hier nieuwe concepten voor. Deze jonge ondernemers hebben soms een steuntje in rug nodig, bijv. op het gebied van zichtbaarheid en daar dragen we op deze manier graag aan bij. 

Platinum Sponsors ———————————————————————————————-
Gemeente-Groningen-Partnerlogo-nieuwsbrief-JOP-en-NIA
Goud Sponsors ————————————————————————————————-
Zilver Sponsors ————————————————————————————————-
Netwerkpartners  ————————————————————————————————-