Partner gemeente Heerenveen

Kennismaken met heerenveen

Door de centrale ligging tussen de a7 en de a32 weten veel ondernemers onze gemeente te vinden. Heerenveen wordt ook wel de banenmotor van het Noorden genoemd doordat er dagelijks meer dan 22.000 arbeidskrachten van buiten de gemeente werken bij bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in de gemeente Heerenveen. Een gouden plak om te ondernemen!

Wie ben je?

Mijn naam is Anja Miedema en sinds 2 jaar ben ik  werkzaam bij de gemeente Heerenveen bij het Team economische zaken. 

Mijn grootste drijfveer in mijn werk is in om de verbinding tussen gemeente en ondernemers en ondernemers onderling te vergroten. Waar kan de gemeente haar dienstverlening richting bedrijven verbeteren en waar liggen (gezamenlijke) kansen voor ondernemers? 

 

Tips?

Investeer in je netwerk en maak jezelf zichtbaar. Sluit je bijvoorbeeld aan bij een ondernemers- of branchevereniging of neem contact op met de gemeente. In Heerenveen worden bijvoorbeeld wekelijks bedrijven bezocht. Tijdens dit bezoek laten ondernemers het bedrijf zien aan bijvoorbeeld de wethouder, maar ook is er voor ondernemers de gelegenheid om inhoudelijke en praktische vragen te stellen. In Heerenveen worden de bezoeken na afloop geplaatst op de LinkedIn pagina “Ondernemend Heerenveen”. Hierdoor bieden wij ondernemers een extra podium wat bijdraagt aan onderlinge verbondenheid en inspiratie tussen ondernemers. Dit leidt soms tot mooie lokale initiatieven. Gemeentes hebben een groot netwerk, maak daar zeker gebruik van. 

Waarom partner JOnge ondernemersprijs?

Vorig jaar was ik voor het eerst aanwezig bij de uitreiking van de JOP. Ik werd enthousiast door de creativiteit van de genomineerden en de mooie nieuwe producten en diensten die op de markt zijn gebracht. Jonge ondernemers geven een boost aan de lokale economie door buiten de gebaande paden te denken en te treden. Door de JOP nominatie krijgen zij het podium dat ze verdienen en ontstaan er mogelijkheden om het netwerk verder te verbreden.

 

Het Coronavirus heeft veel invloed op ons dagelijkse bestaan. Ondernemers worden overladen met nieuwe regels, diverse maatregelingen die zij moeten treffen, en informatie over tegemoetkomingen. Terwijl je als ondernemer druk bezig bent met het ontwikkelen van je bedrijf. Ga er maar aan staan! 

Weet dat er verschillende partijen zijn die klaar staan om ondernemers te ondersteunen waar kan. In het geval van subsidies en tegemoetkomingen, neem contact op met bijvoorbeeld Ynbusiness of Bureau Zelfstandigen Fryslan. Wil je sparren over bepaalde maatregelen die je moet treffen, neem eens contact op met brancheorganisaties zoals bijvoorbeeld Koninklijke Horeca Nederland of Hiswa-Recron ( watersportbedrijven en recreatie). 

 
Platinum Sponsors ———————————————————————————————-
Gemeente-Groningen-Partnerlogo-nieuwsbrief-JOP-en-NIA
Goud Sponsors ————————————————————————————————-
Zilver Sponsors ————————————————————————————————-
Netwerkpartners  ————————————————————————————————-