Jurylid Joost Klein

Joost Klein Jurylid Jonge Ondernemersprijs

Jurylid: Joost Klein

Mede-eigenaar van VrijdagOnline
Na mijn studie Small Business & Retailmanagement heb ik enkele jaren diverse sales- en (online) marketingfuncties bekleed bij bedrijven als FunPrice Computers, Aegon, KPN en VNU Media. In 2010 besloot ik het roer om te gooien en voor mezelf te beginnen.
Midden in de recessie begon ik in een klein hoekje van de woonkamer met één pc, één oude printer en een heleboel motivatie aan VrijdagOnline. Het zoveelste ‘webdesignbureau’. Mijn ondernemers-avontuur begon meteen vrij pittig. 

Na weken van koude acquisitie, e-mailen, bellen, continu afgewezen worden en toch doorgaan kwam daar de eerste getekende offerte binnen… De vreugde was van korte duur; na het opleveren van de eerste website bleef betaling uit. De klant bleek onder curatele te staan en zat tot over zijn oren in de schuldsanering. De generale repetitie zat er op; minstens vijf lessen geleerd!
Inmiddels werk ik vanuit een gezellig kantoor in Groningen met vijf leuke collega’s voor ruim 1.200 bedrijven in heel Nederland en groeien we harder dan ooit.

Bij het beoordelen van de kandidaten ben ik benieuwd naar de manieren van acquisitie, verkoopstrategieën en (online) marketingactiviteiten. Als ik een paar dingen heb geleerd de afgelopen jaren dan is het wel: ‘De aanhouder wint’, ‘Brutalen hebben de halve wereld’ en ‘Onbekend maakt onbemind’.

“Als ik een paar dingen heb geleerd de afgelopen jaren dan is het wel: ‘De aanhouder wint’, ‘Brutalen hebben de halve wereld’ en ‘Onbekend maakt onbemind’.”

– Joost Klein, Jurylid JOP & NIA

Reimer te Velde

Effectus-HR

Harm Post

Airport Eelde

Jelmer Spijksma

Or-Quest

Joep Hoveling

SNN

Joost Klein

VrijdagOnline

Theo Vrieswijk

Deloitte