Een korte terugblik op het finalespectakel!

Gepubliceerd op 6 november 2017

jonge ondernemersprijs finale 2017


Reimer te Velde en Justin van Vliet grote winnaars!

Gepubliceerd op 19 oktober 2017

Jonge Ondernemersprijs en Noordelijke Innovatie Award

Wij feliciteren Reimer te Velde met het terecht binnenhalen van de Jonge Ondernemersprijs! Ook Justin van Vliet ging niet met lege handen naar huis. Hij mag zich namelijk komend jaar ‘de meest innovatie ondernemer van het Noorden noemen’. Proficiat! Aan alle finale-aanwezigen: ontzettend bedankt voor jullie betrokkenheid, sportiviteit en enthousiasme!

Gaat jouw jonge ondernemershart sneller kloppen bij deze feestelijkheid? Schrijf je dan direct in voor de JOP en NIA van 2018 via dit voor-aanmeldingsformulier!


Wij nodigen uit!

Gepubliceerd op 2 oktober 2017

Jonge Ondernemersprijs en Noordelijke Innovatie Award finale uitnodiging


De aftermovie van de bustour online!

Gepubliceerd op 9 juni 2017

Jonge Ondernemersprijs Sharktank

We hebben goed nieuws: de kandidaten hebben de Shark Tank overleefd! Sterker nog; ze hebben zichzelf en hun ondernemerstalent uitstekend gepresenteerd aan de jury! Hoe de dag, inclusief bustour, verder verlopen is zie je in deze aftermovie!


VR-experience voor de kandidaten!

Gepubliceerd op 2 juni 2017

bustour kandidaten jonge ondernemersprijs en innovatie award

De kandidaten staan nu nog in een virtuele wereld bij het Fries Museum. In de échte wereld staan ze straks oog in oog met het jury-panel in de Shark Tank. Groningen, tot zo!


Bustour in volle gang!

Gepubliceerd op 2 juni 2017

bustour jonge ondernemersprijs en innovatie award

Riemen vast en rijden maar! De kandidaten zijn zojuist vertrokken voor de bustour! Het programma? Een volledige dag in het teken van jong, innovatief ondernemerschap in Groningen, Drenthe en Friesland. De aftermovie komt volgende week online!


Kandidaten stellen zich voor!

Gepubliceerd op 29 mei 2017

pitches jonge ondernemersprijs en innovatie award

Ook in 2017 stomen de jonge ondernemers zich klaar voor de strijd om de Jonge Ondernemersprijs en de Noordelijke Innovatie Award. Ontmoet de kandidaten middels hun video-pitch. Welke ondernemer moet er volgens jou winnen? Bekijk hier de afspeellijst met alle video-pitches!


Eerst poederen, dan pitchen!

Gepubliceerd op 12 mei 2017

Jonge Ondernemersprijs pitchopnameskopie

Volgende week komen de ondernemersverhalen online. Succes vandaag kandidaten! #JOP #NIA


Zes kandidaten ronde 2 bekend!

Gepubliceerd op 26 april 2017

Jonge Ondernemersprijs kandidaten

De jury heeft een eerste schifting gemaakt waarmee de zes ondernemers die in de volgende ronde de degens zullen kruizen bekend zijn. Dit zijn:

Justin van Vliet van Friesland Boeit
Dennis Pettinga van Daar Online Media
Maartje Breuker van Check die Deal
Maarten Overeem van Idee101
Henk-Jan Kosse van Appwiki
Reimer te Velde van Effectus-HR

Stuk voor stuk topondernemers die het verschil willen en kunnen maken. Ondernemers waar Noord-Nederland trots op mag zijn.  Maar nu gaat het pas echt beginnen. In de volgende ronde wacht de jury namelijk op ze en zullen ze via video en live moeten laten zien wat ze waard zijn. Niet alleen worden ze overgeleverd aan een Shark Tank, maar worden hun capaciteiten op andere manieren op de proef gesteld waar we op dit moment nog niets over kunnen zeggen.

Ondernemers van harte gefeliciteerd en heel veel succes in de volgende ronde. Ondernemend Noord-Nederland is benieuwd wie de finale haalt en aan de haal gaat met de titel Jonge Ondernemer van 2017 en wie de Noordelijke Innovatie Award wint!

Alle overige ondernemers danken we hartelijk voor de inspanning om in aanmerking te komen voor één van deze prestigieuze titels. Er zaten meer geweldige kandidaten tussen, maar de jury heeft na ampel beraad voor deze zes ondernemers gekozen. Maar ook jullie wensen we veel succes in jullie verdere ondernemerscarrière!


INSCHRIJVING 2017 GEOPEND

Gepubliceerd op 1 september 2016

inschrijven jonge ondernemers prijs 2017

Het ene moment vier je de overwinning met Willem Straat, het andere moment start de opening van de inschrijving voor de Jonge Ondernemers Prijs 2017! Ken jij of bén jij de jonge ondernemer van het Noorden? Meld je dan aan middels het online aanmeldformulier. Twijfel je nog? Bekijk dan eerst even de ervaringen van vorige deelnemers!


WINNAAR JONGE NOORDELIJKE ONDERNEMERSPRIJS EN SNN INNOVATIE AWARD 

Gepubliceerd op 29 juni 2016

Winnaar JOP 2016 Willem Straat

Tijdens de week van de ondernemer in Groningen is bekend gemaakt dat Willem Straat van Keypro de Jonge Noordelijke Ondernemersprijs heeft gewonnen. Hij stond in de finale met Bartele Holtrop van Boer Bart, en Mike Lubben van Goedekopekoffiebekers.nl. De jury roemde Willem Straat van Keypro om zijn passie, creativiteit en nieuwsgierigheid. Jury: ‘Willem is als ondernemer heel wendbaar en exploreert graag nieuwe mogelijkheden. Hij heeft zijn markt zelf gecreëerd, waarin hij het begrip ‘full- service’ naar een nieuw niveau tilt: niets is te gek om de klant volledig te ontzorgen.’

Voor het eerst werd ook de SNN Innovatie Award uitgereikt aan de meest innovatieve ondernemer. Bartele Holtrop ging er met de prijs vandoor. Jury: ‘Bartele ontwikkelt een fundamenteel nieuw landbouwsysteem en dit doet met een openblik en met vindingrijke oplossingen, maakt hem winnaar van de Innovatie Award’

Willem Straat vliegt als winnaar naar Silicon Valley om daar geïnspireerd te raken door andere bedrijven. Boer Bart gaat samen met SNN en haar partners onderzoeken hoe ze in samenwerking zijn innovatie kunnen versnellen en optimaliseren. Voor beiden geldt dat ze van het brede netwerk van de JOP gebruik kunnen maken om hun ondernemerschap weer naar een volgende niveau te tillen.

Bekijk hier de aftermovie van de finale!


BEN JIJ BIJ DE GROTE JOP-FINALE?

Gepubliceerd op 27 juni 2016

wie wordt jop winnaar 2016

Woensdag 29 juni 2016 wordt tijdens de Week van de Ondernemer de winnaar bekend gemaakt van de Jonge Ondernemers Prijs. De drie finalisten maken kans op deze prachtbokaal en reis naar Silicon Valley. Samen met de overige zes kandidaten maken zij ook nog eens kans op de Innovatie Award die dit jaar voor het eerst uitgereikt wordt!

Wil jij deze grote finale niet missen in MartiniPlaza? Meld je snel aan!


FINALISTEN BEKEND!

Gepubliceerd op 7 juni 2016

Finalisten JOP

De goed-nieuws-telefoontjes zijn gepleegd; de finalisten zijn bekend! Mike Lubben, Willem Straat en Bartele Holtrop gaan de strijd met elkaar aan als finalisten van de Jonge Ondernemers Prijs. Donderdag 16 juni staat de jury voor de (bedrijfs)deur voor een uitgebreide kennismaking met de ondernemers en hun bedrijf.

De jonge ondernemers die niet naar de finale door zijn, maken nog steeds kans op de Innovatie Award!


DE KANDIDATEN OP DE PROEF GESTELD!

Gepubliceerd op 26 mei 2016

Bustour Jonge Ondernemers Prijs - JOP

De deelnemers van de JOP zijn 19 mei op bustour door de drie Noordelijke provinciën gegaan met als vraag: wie is de beste ondernemer van het Noorden? De kandidaten zijn getest op het gebied van samenwerken, problemen oplossen en doelen halen. Op 6 juni worden de drie beste kandidaten bekend gemaakt!


DE KANDIDATEN STELLEN ZICH VOOR!

Gepubliceerd op 25 mei 2016

pitches kandidaten jonge ondernemers prijs

De selectie van negen beste JOP-aanmeldingen mochten hun verhaal op video vastleggen! Onder begeleiding van een coach gingen ze goed voorbereid voor de camera staan. Wie is jouw favoriete ondernemer?


BEKENDMAKING NEGEN BESTE KANDIDATEN!

Gepubliceerd op 19 april 2016

Jop Deelnemers

De JOP-jury heeft alle aanmeldingen met zorg bestudeerd en is na goed overleg tot een selectie gekomen van de negen beste kandidaten. Met trots presenteert de jury deze jonge ondernemers:   

De kandidaten mogen hun borst direct natmaken, want donderdag 21 april staan ze één voor één voor de camera voor het inspreken van hun pitch.

Kandidaten, gefeliciteerd en veel succes!


DE JOP IS LOS!

Gepubliceerd op 21 maart 2016

jonge-ondernemers-prijs-2016

De promo is opgenomen, de site gelanceerd en de eerste deelnemers hebben zich aangemeld. De JOP is los!

De komende weken staan in het teken van het werven van kandidaten. Nu al zijn er een aantal mooie, jonge bedrijven de uitdaging aangegaan. We zijn enorm blij met deze vliegende start.

Dit jaar kun je niet alleen de prijs winnen voor Beste Jonge Noordelijke Ondernemer, maar ook een innovatie-award powerd by SNN. Het bedrijf dat zich weet te onderscheiden op het gebied van innovatie, wacht een aantal mooie prijzen, die in het teken staan van de ontwikkeling van het bedrijf.

Het is al vaker gezegd. De JOP wil niet gewoon een prijs uitreiken.  Wij willen jonge ondernemers stimuleren in hun ontwikkeling en ze een podium bieden. Alle prijzen en diensten die je kunt winnen staan in het teken van de doorontwikkeling van je bedrijf. Zodat je ook jaren na je deelname de vruchten plukt van dit mooie traject!


CORNÉ VAN WILLIGEN WINNAAR JONGE ONDERNEMERSPRIJS VAN HET NOORDEN

Gepubliceerd op 10 juni 2015

CORNÉ VAN WILLIGEN WINNAAR JONGE ONDERNEMERSPRIJS VAN HET NOORDEN

Corné van Willigen van Hi-Fi Corner BV uit Groningen is de winnaar van de veertiende editie van de Jonge Ondernemersprijs (JOP). De finale vond plaats tijdens de Week van de Ondernemer in MartiniPlaza. Volgens de jury van de JOP weet Van Willigen als een moderne Pietje Bel de ‘online battle’ met grote marktspelers succesvol aan te gaan en is de Hi-Fi Corner, een onafhankelijke audio- en videospecialist, een futureproof voorbeeld van de transitie van retail naar E-tail.

De jury is vooral onder de indruk van zijn real time business model en focus op de monitoring van de wensen en tevredenheid van zijn klanten. De klant staat bij Van Willigen echt aan het stuur of wordt door zijn slimme social media strategie in die positie gebracht. Van Willigen was blij en verrast. “Deze prijs is een beloning voor alles wat we hebben gedaan, ook voor mijn familie. Ik vind het fantastisch.” Van Willigen ontvangt een mediacheque van €10.000,-, een ondernemerscoach, een financiële scan en erkenning als ondernemerstalent.

Juryrapport

Van Willigen nam het in de finale op tegen Grytsje de Jong van Morris Solutions en Jelmer Spijksma van Or-Quest. Morris Solutions is een jong bedrijf met zowel nationale als internationale ervaring in de wereld van de plaatbewerkingsmachines. Het bedrijf kan in de ogen van de jury uitgroeien tot een toekomstbestendige nichespeler van betekenis. De veelbelovende belangstelling van grote producenten van kantbanken zet de deur open voor een groeiende orderportefeuille op de internationale markt.

Or-Quest richt zich op het verbinden van talent op HBO- of WO-niveau met bedrijven in de bouw, infra en techniek. Spijksma werd geroemd door de creatieve manier waarop hij nieuwe technische en media-toepassingen weet in te zetten in het werving en selectieproces met tevreden klanten en professionals als gevolg. Onder meer met speeddating en netwerk- en kennissessies voor klanten en professionals. Or-Quest ademt in alles vernieuwing, waarmee Jelmer in de ogen van de jury zonder meer in staat zal zijn het marktaandeel van Or-Quest verder uit te bouwen.

Finalisten

De jury heeft deze finalisten uit twaalf uiteenlopende pitches in de voorrondes in Leeuwarden, Emmen en Assen gekozen. Daarna volgden bezoeken aan de bedrijven van de drie finalekandidaten en werden ze onderworpen aan een financiële scan. Na de bedrijfsbezoeken zijn alle aspecten van het ondernemerschap van de drie finalekandidaten gewogen in een juryberaad. De jury kwam via een unaniem oordeel tot de winnaar.


UITREIKING JONGE ONDERNEMERSPRIJS 2015 TIJDENS WEEK VAN DE ONDERNEMER

Gepubliceerd op 21 mei 2015

UITREIKING JONGE ONDERNEMERSPRIJS 2015 TIJDENS WEEK VAN DE ONDERNEMER

Tijdens de Week van der Ondernemer, op 10 juni 2015, wordt de winnaar van dé Jonge Ondernemers Prijs van het Noorden bekend gemaakt. Tijdens een lunchsessie zal online strateeg Chris van der Voorn van TRES Internet een lezing geven over Futureproof ondernemen, waar hij in gaat op diverse (online) trends in ondernemerschap. Maar natuurlijk draait deze sessie om de prijsuitreiking van de JOP.

De drie finalisten van de Jonge Ondernemers Prijs (JOP) 2015 zijn:
· Grytsje de Jong (Morris Solutions)
· Jelmer Spijksma (Or-Quest)
· Corné van Willigen (Hi-Fi Corner)

Wie is de Jonge Ondernemer van het Noorden 2015 en wint de mediacheque van €10.000,-, een ondernemerscoach, een financiële scan en erkenning als beste ondernemerstalent uit Noord-Nederland?

Inschrijven

Zorg dat je hier bij bent en kom tijdens dit lunchonderdeel in contact met jong ondernemend Noord-Nederland! Ga naar www.weekvandeondernemer.nl/groningen om je in te schrijven.
Gebruik hierbij de code NCYG5806 zodat je gratis kunt deelnemen.

Foto: winnaar JOP 2014, Rudy Olijve


FINALISTEN JONGE ONDERNEMERSPRIJS NOORD-NEDERLAND 2015 BEKEND

Gepubliceerd op 22 april 2015

FINALISTEN JONGE ONDERNEMERSPRIJS NOORD-NEDERLAND 2015 BEKEND

De drie finalisten van de Jonge Ondernemers Prijs (JOP) 2015 zijn bekend:Grytsje de Jong (Morris Solutions), Jelmer Spijksma (Or-Quest) en Corné van Willigen (Hi-Fi Corner BV).

De drie finalisten van de Jonge Ondernemers Prijs (JOP) 2015 zijn bekend: Grytsje de Jong (Morris Solutions), Jelmer Spijksma (Or-Quest) en Corné van Willigen (Hi-Fi Corner BV). Deze drie jonge ondernemers gaan de strijd aan voor de titel Dé Jonge Ondernemer van het Noorden. De winnaar van de veertiende editie van deze prestigieuze prijs zal in de finale in de Week van de Ondernemer op 10 juni bekend worden gemaakt.

Uit twaalf uiteenlopende presentaties in de voorrondes heeft de jury van de Jonge Ondernemersprijs gisteravond deze finalisten gekozen. De kandidaten werden kritisch onder de loep genomen, waarna er een weloverwogen, unanieme beslissing kwam. “Er zijn veel goede kandidaten, maar deze drie ondernemers springen er echt uit,” aldus juryvoorzitter Eise van der Sluis.

Er is beoordeeld op het volle bereik van het ondernemerschap, waar onder meer innovatie, visie, strategie, creativiteit, daadkracht en ambitie als kernpunten gelden. Hierbij ligt de nadruk logischerwijs vooral op de ondernemer en in mindere mate op de onderneming. Bij elk van de drie finalisten kwam naar voren dat ze –op hun manier- onderscheidend zijn.

Bij de finalisten zal er op 21 mei een bedrijfsbezoek plaatsvinden, waar zij zich zullen presenteren en hun visiestuk moeten verdedigen. Ook worden zij onderworpen aan een financiële scan. Hiermee hoopt de jury zich te verdiepen in het bedrijf en de ondernemer en nieuwe inzichten te krijgen, om zo tot een terechte winnaar te komen.

Finale en Prijs

De finale vindt plaats tijdens de Week van de Ondernemer, op woensdag 10 juni in de MartiniPlaza te Groningen. Hier presenteren de ondernemers zich en is er een vragenronde. De winnaar krijgt een mediacheque van €10.000,-, een ondernemerscoach, een financiële scan en erkenning als ondernemerstalent. Dit stelt hem/haar in staat zich te onderscheiden van andere ondernemers.


JURY MAAKT TWAALF KANDIDATEN JONGE ONDERNEMERSPRIJS BEKEND

Gepubliceerd op 14 april 2015

JURY MAAKT TWAALF KANDIDATEN JONGE ONDERNEMERSPRIJS BEKEND

De jury van de Jonge Ondernemersprijs heeft 12 kandidaten geselecteerd voor de voorrondes van de Jonge Ondernemers Prijs van Noord-Nederland. Zes kandidaten komen uit de provincie Groningen, vier uit Friesland en twee uit Drenthe. Juryvoorzitter Eise van der Sluis is enthousiast over de kwaliteit van het deelnemersveld: “De kandidaten weerspiegelen de veelzijdigheid en dynamiek van het noordelijk ondernemerschap. Het wordt een stevige competitie op weg naar de finale.”

De twaalf geselecteerde jonge noordelijke ondernemers gaan door naar de voorrondes, die in april plaatsvinden in Emmen, Assen en Leeuwarden, in bijzijn van de wethouders Economische Zaken en partners ING en Deloitte. De winnaar van de JOP-prijs wordt bekend gemaakt tijdens de Week van de Ondernemer op woensdag 10 juni.

De twaalf kandidaten die door zijn naar de voorrondes van de JOP:

Groningen:
LinQhost BV (Zuidbroek): Robert van den Berg
Alledaags.nl (Groningen): Antje Meindersma
Hi-Fi Corner BV (Groningen): Corné van Willigen
Bleyenberg Deurservice (Groningen): Hendrik Willem Alssema
Bax Bier (Groningen): Jeroen Bax
Fresh TV (Groningen): Peter de Graaf

Friesland:
Optiom (Leeuwarden): Vincent Walstra
In2Media (Leeuwarden): Patrick van Erven
Or-Quest (Drachten): Jelmer Spijksma
Morris Solutions (Oudehorne): Grytsje de Jong

Drenthe:
Ediso (Emmen): Robbin Oost
Romy Froma (Norg): Romy Froma


JURY JONGE ONDERNEMERSPRIJS (JOP) NOORD-NEDERLAND AAN DE SLAG

Gepubliceerd op 14 april 2015

UITREIKING JONGE ONDERNEMERSPRIJS 2015 TIJDENS WEEK VAN DE ONDERNEMER

De JOP-jury selecteert deze week uit 22 inzendingen 12 kandidaten voor de voorrondes van de Jonge Ondernemers Prijs van Noord-Nederland. De voorrondes vinden plaats in Emmen, Assen en Leeuwarden in bijzijn van de wethouders Economische Zaken en partners ING en Deloitte. De winnaar van de JOP-prijs wordt bekend gemaakt tijdens het plenaire programma van de Week van de Ondernemer op woensdag 10 juni.

Samenstelling van de jury

De samenstelling van de jury is ongewijzigd en staat onder voorzitterschap van Eise van der Sluis (directeur SNN). De jury heeft besloten dat de JOP-winnaar in 2014, Rudy Olijve van Olijve Metaal uit Oosterwolde, net als eerdere JOP-winnaars deel zal uitmaken van de jury. Daar ging een gesprek tussen de JOP-jury en Rudy Olijve aan vooraf, waarin werd gesproken over de omstandigheden die leidden tot het faillissement van Olijve Metaal in 2014.

De conclusies van dat gesprek waren de volgende:

· De jury staat nog steeds unaniem achter haar keuze voor de JOP-winnaar 2014;
· Er was in 2014 sprake van gedegen jury-onderzoek naar de financiële situatie en omzetcijfers van alle JOP-kandidaten;
· De omstandigheden die uiteindelijk leidden tot het faillissement van Olijve waren door de jury niet te voorzien;
· De jury heeft waardering voor de veerkracht en het ondernemerschap van Olijve, die inmiddels een doorstart heeft gemaakt met een gezonde orderportefeuille en een blijvend goede relatie met oorspronkelijke toeleveranciers.

Jong ondernemerschap verdient de spotlights

JOP-juryvoorzitter Eise van der Sluis, directeur SNN, benadrukt dat jong ondernemerschap gepaard gaat met vallen en opstaan. “Van een faillissement wordt niemand beter. Het is een persoonlijke tragedie en een harde leerschool geweest voor Rudy Olijve en zijn gezin. Het chagrijn van de crediteuren kan ik me goed voorstellen. Maar het is te kort door de bocht om zowel de ondernemer als de JOP-jury te diskwalificeren.”

Van der Sluis: “Het ondernemerschap van Olijve is ongebroken en de wijze waarop hij zich onder de gegeven omstandigheden naar betrokken partijen heeft opgesteld is een voorbeeld voor anderen. Ik verwacht dat hij in zijn rol van jurylid mede een bijdrage kan leveren aan de support en ondersteuning van jong ondernemerschap in moeilijke economische marktomstandigheden. Het getuigt in mijn ogen van lef dat hij niet wegloopt voor het jurylidmaatschap en zijn verantwoordelijkheid als JOP-winnaar neemt. Jong ondernemerschap in Noord-Nederland verdient de spotlights. De groeiende steun van sponsors, de Week van de Ondernemer en JNO voor deze prijs is daar het bewijs van. Getuige de kwaliteit van de kandidaten wordt het dit jaar opnieuw een spannende verkiezing.”


GEZOCHT: WINNAAR JONGE ONDERNEMERSPRIJS 2015

Gepubliceerd op 14 april 2015

GEZOCHT- WINNAAR JONGE ONDERNEMERSPRIJS 2015

Jonge noordelijke ondernemers maken weer kans op de prestigieuze titel ‘Dé Jonge Ondernemer van het Noorden’. De Jonge Ondernemersprijs (JOP) biedt een podium aan ambitieuze jonge ondernemers die net dat duwtje nodig hebben om het helemaal te gaan maken. Ben jij of ken jij dé jonge ondernemer van het Noorden van 2015? Meld je dan nu aan!

Tot en met 22 maart aanstaande kunnen ondernemers uit Groningen, Friesland en Drenthe zich inschrijven voor de 14e editie van De Jonge Ondernemersprijs van het Noorden. Om deel te kunnen nemen moet je jonger zijn dan 40 jaar en met je bedrijf zijn gestart tussen 1 januari 2010 en 31 december 2013.

Finale – 10 juni

De finale van de JOP vindt net als vorig jaar plaats tijdens de Nacht van de Uitblinkers. Op woensdag 10 juni aanstaande strijden de drie finalisten om de felbegeerde ondernemersprijs. De Nacht van de Uitblinkers is onderdeel van de Week van de Ondernemer, die deze keer in het teken staat van Futureproof Ondernemen. De JOP sluit hier qua thematiek bij aan en zoekt nadrukkelijk naar ondernemers die vooruit kijken: Hoe verdien je over vijf jaar je geld? Wat moet je doen om niet ingehaald te worden door concurrenten? Waar liggen de kansen? Kortom: is je business model klaar voor de toekomst?

Inschrijven

Ondernemers kunnen hun interesse om deel te nemen kenbaar maken door te mailen naar het bestuur van de JOP via info@jongeondernemersprijs.nl. Het inschrijfformulier moet vervolgens uiterlijk 22 maart 2015 binnen bij de JOP zijn.

Over JOP

JOP is dé Jonge Ondernemersprijs voor ondernemers onder de 40 jaar in Friesland, Groningen en Drenthe. Dit jaar wordt de prijs voor de veertiende keer uitgereikt. De JOP is een prijs die jou en je onderneming erkenning geeft, veel publiciteit oplevert en waarmee je een heel nieuw netwerk aanboort.

Vragen? Mail naar info@jongeondernemersprijs.nl of kijk op www.jongeondernemersprijs.nl